Çikolata sevenler için;
Bol çikolatalı brownie hamurunun aralarından süzülen süt reçeliyle şölene dönüşen nefis lezzet…
Üstelik hazırlama & pişirme süresi sadece 35 dakika…
Servis: 20 cm lik kelepçeli kare kalıp
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
Malzemeler:
120 gr tereyağı
160 gr bitter çikolata
25 gr kakao
3 yumurta
100 gr toz şeker
1 çay kaşığı vanilya özütü
140 gr un
220 gr süt reçeli
Yapılışı:
*Kalıbın tabanını pişirme kağıdı ile kaplayıp yanlarına tereyağı sürün.
*Tereyağını kısık ateşte eritip çikolatayı ekleyerek ocağı kapatın, çikolata eriyene kadar karıştırıp kakaoyu ilave ederek karıştırın, çikolatalı karışım ılınınca büyük bir karıştırma kabına aktarın, üzerine sırayla yumurtaları ve şekeri eklerken bir yandan el çırpıcısı ile hızlıca karıştırın. Vanilya ve unu ekleyerek homojen kıvama gelene kadar iyice karıştırın.
*Hamurun yarısını kalıba dökerek spatula yardımıyla düzeltin, üzerine süt reçelinin yarısını kaşık yardımıyla gelişigüzel akıtıp spatula ile hafifçe karıştırın, kalan hamuru üzerine aktarıp en üste süt reçelinin yarısını yine kaşık yardımıyla gelişigüzel akıtın, spatula ile hafifçe karıştırarak 175 derece fanlı ayarda 10 dakika önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
*Fırından çıkardıktan sonra ılınınca dilediğiniz gibi dilimlere ayırın.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın