





Tarif defterimden;
Kavrulmuş kapya biber ve cevizin çok yakıştığı süzme yoğurtlu, kabaklı, havuçlu ve fesleğenli yaz lezzeti…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
Malzemeler:
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kapya biber, minik küpler halinde doğranmış
5 tam ceviz içi
3 orta boy sakız kabağı, rendelenmiş
1 orta boy havuç, rendelenmiş
1 çay kaşığı tuz
300 gr süzme yoğurt
2 diş sarımsak, ezilmiş
Yarım demet taze fesleğen, incecik doğranmış
Yapılışı:
*Zeytinyağı, kapya biber ve iri parçalara bölünmüş ceviz içini geniş bir tavaya alın, açık ateşte 3 – 4 dakika kavurduktan sonra yağlarından süzdürerek bir kaseye aktarın, üzerine 1 çay kaşığı toz biber ekleyip karıştırın ve kenara alın (servis esnasında mezenin üzerine serpiştiriyoruz).
*Tavada kalan yağa rendelenmiş kabak ve havucu aktarıp açık ateşte sularını salıp çekene kadar ara sıra karıştırarak kavurun ve tuzu ekleyip ocağı kapatın.
*Tamamen soğuyan kavrulmuş kabak & havuç karışımına süzme yoğurt, sarımsak ve fesleğeni ilave ederek karıştırın ve yayvan bir servis tabağına geçirin. Üzerine kapya biberli karışımı serpiştirin.
Kısa bir not;
*Fesleğen yerine dereotu kullanabilirsiniz.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…






Bir yanıt yazın