Lezzeti içinde saklı olan ve ferahlatıcı tadıyla yaz sofralarımızın vazgeçilmez mezesinin yapılışı da çok kolay…
Servis: 4-6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Malzemeler:
500 gr süzme yoğurt
1 paket taze peynir, 200 gr lık paketlerde satılanlardan
1 adet kapya biber
8 sap taze soğanın yeşil yaprakları (ince olanlardan tercih edin)
5-6 sap dereotu
2-3 sap fesleğen
1 çay kaşığı sarımsak tozu
Yarım çay kaşığı tuz
Üzerine;
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı:
*Kornişonları minik tavla zarı formunda doğrayıp süzgeçe alın.
*Kapya biberleri yıkayıp kuruladıktan sonra kornişonlar gibi doğrayın.
*Taze soğan, dereotu ve fesleğeni de yıkayıp kurulayarak incecik doğrayın.
*Tüm malzemeleri derin bir kaba alıp karıştırın.
*Mezeyi servis tabağına geçirip üzerine zeytinyağı gezdirerek kırmızı toz biber ve fesleğen yapraklarıyla süsleyin.
*Servis yapana kadar streç film ile kaplayarak buzdolabında saklayın.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın