Sağlıklı atıştırmalık;
Un yerine tahin kullanarak hazırladığım kabaklı, peynirli yumuşacık ekmek vejeteryan ve glutensiz beslenenler için alternatif lezzet olabilir…
Yapılış aşamaları videosuna İnstagram hesabımdan ulaşabilirsiniz…
Servis: 20 cm lik fırın kabında
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 20 – 25 dakika
Malzemeler:
2 adet orta boy Girit kabağı + 1 çay kaşığı tuz
2 yumurta
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
3/4 su bardağı tahin, 150 gr
1 yemek kaşığı kuru fesleğen
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
100 gr rendelenmiş cheddar peyniri
Üzerine;
1 yemek kaşığı susam
Yapılışı:
*Kabakları yıkayıp kurulayarak rendenin kalın tarafı ile rendeleyin, üzerine tuz ekleyip kenara alın.
*Yumurtalar, süzme yoğurt ve tahini çukur bir kaba aktarın ve el çırpıcısı ile homojen kıvam alana kadar iyice çırpın. Kabakların suyunu elinizle sıkarak çıkartın (kabak suyunu kullanmıyoruz) ve yumurtalı karışıma ekleyin, kuru fesleğen, karabiber, tuz, kabartma tozu ve peyniri ilave ederek karıştırın. Karışımı pişirme kağıdı serilmiş fırın kabına aktarıp üzerine susam serpiştirin.
*180 derecede fanlı ayarda önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar 20 – 25 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra dilimleyip tüketene kadar buzdolabında saklayın.
Kısa bir not;
*Cheddar yerine İzmir tulum peyniri kullanabilirsiniz.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın