Kış mevsiminde, tahin & pekmez sevenler için çok lezzetli ve tadını bilenlerin yapsan da yesek diye talepte bulundukları vazgeçilmez tariflerimden biri…
Servis: 12-16 dilim
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 35-40 dakika
Malzemeler:
200 ml lik su bardağı ölçüsüyle;
1 tatlı kaşığı tereyağı + 1 çorba kaşığı un, kalıba sürmek için
150 gr tereyağı, oda sıcaklığında
Yarım su bardağı toz şeker
3 yumurta
Yarım su bardağından bir parmak fazla tahin
Yarım su bardağından bir parmak fazla pekmez
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Yarım şişe maden suyu, 125 ml
1 su bardağı ceviz içi, iri parçalara ayrılmış
Üzeri için:
2-3 çorba kaşığı tahin
2 çorba kaşığı esmer şeker
Yapılışı:
*1 tatlı kaşığı tereyağını, 25 cm çapındaki kalıbın her tarafına sürün, üzerine 1 çorba kaşığı un serpin, kalıbın her tarafına gelecek şekilde yayın, fazlalığını silkeleyerek dökün.
*Derin bir karıştırma kabına tereyağı ve şekeri alın. Mikser ile 2-3 dakika çırpın.
*Yumurtaları tek tek ilave ederek çırpmaya devam edin. Tahin ve pekmezi ekleyin, karıştırın. Un,vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, karıştırın. Bu aşamada koyu bir hamur oluyor, endişelenmeyin. Maden suyunu yavaş yavaş eklerken çırpmaya devam edin. En son cevizleri ekleyin ve karıştırın.
*Yağlanmış, un serpilmiş kalıba dökün, 5 dakika önceden 170 derecede ısıttığınız fırında 35 -40 dakika pişirin. Piştiğini kontrol etmek için kürdan batırın, temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
*Fırından aldığınız kekin üzerine 2-3 çorba kaşığı tahin sürün, üzerine esmer toz şeker serpin ve fırının sıcaklığında 5 dakika kadar bekletin. Ilık olarak servis yapın, üzerini ceviz içi ile süsleyebilirsiniz.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın