Tarif defterimden;
Yerken ağızda dağılan ve tahinin tadını damakta bırakan lezzetli bir kurabiye oluyor. Kapağı kapalı bir kavanozda 1 hafta saklayabilirsiniz, tabiki kalırsa 😉
Servis: 20-24 adet
Hazırlama süresi: 25-30 dakika
Pişirme süresi: 12-15 dakika
Malzemeler:
200 ml lik su bardağı ölçüsüyle;
125 gr tereyağı, oda sıcaklığında
Yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
Yarım su bardağı tahin
3 su bardağı un, yaklaşık olarak
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
1 yumurta akı
3-4 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı kavrulmuş susam
Yapılışı:
Tereyağı, toz şeker ve yumurta sarısını geniş bir kaba alın, elinizle karıştırın, tahini ekleyin, karıştırın. Unu ve kabartma tozunu da yavaş yavaş ilave ederek yoğurun. Elinize yapışmayacak şekilde, yumuşak bir hamur hazırlayın. Un az gelirse bir-iki yemek kaşığı daha ekleyin. Bu arada fırını 175 derece ısıya ayarlayın. Küçük ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın. Önce yumurta akına, sonra susama batırın, üzerlerine toz şeker serpin. Fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Fırında üzerleri hafif kızarana kadar 12-15 dakika pişirin. Fotoğraflarda gördüğünüz gibi arzu ederseniz bir bölümünü susamsız yapabilirsiniz. Soğuduktan sonra servis tabağına alın.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Asena der ki
Sıvı yağ yok mu içinde. Sadece tereyağ ile yapınca kıyır kıyır oldu hamur.
Chez Maman der ki
Merhaba,
Tahinden dolayı kıyır kıyır oluyor, tarif aynen yukarıda yazdığım gibi, yani sıvı yağ yok.