Glutensiz veya vejeteryan beslenenler için…
Tahinli & yoğurtlu sos ve baklanın buluşmasıyla ortaya çıkan sağlıklı ve nefis salata & meze arası lezzete sofralarınızda yer verin derim…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Malzemeler:
200 ml lik su bardağı ölçüsüyle;
1 küçük kapya biber
2 sap taze sarımsak
7 – 8 dal dereotu
2 bardak haşlanmış taze veya kuru iç bakla
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
Yarım limonun suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
—————————————
Tahinli & yoğurtlu sos için;
1,5 bardak süzme yoğurt
3 yemek kaşığı tahin
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yarım çay kaşığı tuz
Yapılışı:
*Kapya biberi minik tavla zarı formunda doğrayın, taze sarımsak ve dereotunu da incecik doğrayın.
*Haşlanmış baklayı geniş bir kaba alın, baharatlar, tuz, limon suyu ve zeytinyağını ekleyip karıştırın, doğranmış kapya biber, taze sarımsak ve dereotunu ekleyip harmanlayarak hazırda bekletin.
*Tahinli yoğurtlu sos malzemelerini iyice karıştırıp servis tabağına alın, kaşık yardımıyla kenarlarını yüksek bırakarak orta bölümüne oyuk açın ve hazırladığınız bakla salatasını sosun üzerine aktarın.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın