Fransız mutfağından;
Fransa’nın Provence bölgesine ait kendine has aroması olan baharatın çok yakıştığı kaparili leziz zeytin ezmesini kahvaltı sofraları için kısa sürede hazırlanabilir…
Yapılış aşamaları videosuna İnstagram hesabımdan ulaşabilirsiniz…
Servis: 400 gr lık kavanozda
Hazırlama süresi: 15 dakika
Malzemeler:
1 su bardağı çekirdeksiz yeşil zeytin
15 adet siyah zeytin, çekirdekleri çıkarılmış
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı kapari
Yarım limonun suyu
2 diş sarımsak, ezilmiş
7 – 8 dal maydanoz, incecik doğranmış
1 tatlı kaşığı Provence baharatı
Yapılışı:
*Zeytinler, zeytinyağı, kapari ve limon suyunu blendere aktarın, pirinç tanesi gibi olana kadar blenderden geçirin. Ezilmiş sarımsak, maydanoz ve Provence baharatını ekleyip karıştırın. Cam kavanoza geçirip tüketene kadar buzdolabında saklayın.
Kısa bir not;
*Bu tarifte 10 – 11 çeşit kuru otun karışımıyla hazırlanan Güney Fransa’ya ait geleneksel baharat ‘’Herb de Provence’’ kullandım. Büyük marketlerde bulabilirsiniz.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın