Japon elmalarıyla yaptığım tarçınlı kekten sonra kalan elmaları tarçın & karanfil aromalı reçelini pişirerek değerlendirdim.
Pektin oranının yüksekliğinden dolayı pişerken jöleleşen suyuyla kek, tart ve puding gibi tatlıların üzerine çok yakışan reçeli minik elmalardan bulduğunuzda deneyin derim.
Kısa bir not:
Geçen yıllarda daha fazla elma ile yaptığım reçelin tarifini blogda paylaşmıştım, elma miktarına göre pişirme süreleri farklı olduğundan önceki tarife buradan ulaşabilirsiniz.
Hazırlama süresi: 40 dakika
Pişirme süresi: 50 + 10 + 3 dakika
Malzemeler:
1,5 kg japon elması
1 kg toz şeker
1 lt su
4 çubuk tarçın
10 karanfil
1 çay kaşığı tereyağı
1 dolu çay kaşığı limon tuzu
Yapılışı:
*Elmalar saplarıyla tutulup yenileceğinden dolayı saplarından iki cm kadar bırakıp fazlalığını kesin (fotoğraftaki gibi), su dolu kapta yaklaşık yarım saat bekletip diplerindeki tüylü bölümleri çıkartıp atın.
*Toz şeker, su, tarçın ve karanfilleri reçel tenceresine alarak açık ateşte kaynamaya başlayınca tereyağı ve elmaları ilave edin.
*Elmaları ilave ettikten sonra kaynama aşamasına gelene kadar açık ateşte, sonrasında kısık ateşte yaklaşık 50 dakika pişirin (elmanın pektininin ortaya çıkarak jöleleşmesi için kısık ateşte pişiriyoruz).
*Bu süre sonunda ocağı kapatarak bir gece bekletin (elmaların şerbeti daha iyi çekmesi için).
*Ertesi gün tencereyi ocağa alın, kaynamaya başlayana kadar açık ateşte, sonrasında orta ateşte 10 dakika pişirin, limon tuzunu da ilave edip 2-3 dakika sonra ocağı kapatın.
*Reçelin ilk sıcaklığı geçince cam kavanozlara aktarın, tamamen soğuyunca sterilize edilmiş kapaklarla sıkıca kaparak tüketene kadar serin yerde saklayın.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın