Ortasında çikolata kreması ve limon kabuğu rendesinin verdiği aroma ve üzerindeki damla çikolata ile çok lezzetli bir kek oldu, tarif defterimizde yerini aldı. Yapılışı da çok kolay; Ölçü olarak Amerikan ölçü kaplarını kullandım.
Servis: 25 cm çapında tart kalıbı
Hazırlama süresi: 15-20 dakika
Pişirme süresi: 40-45 dakika
250 gr tereyağ, eritilmiş ve soğutulmuş
1 cup toz şeker
2 adet yumurta, oda ısısında
1 tatlı kaşığı vanilya extratı veya 1 paket toz vanilya
1 limon kabuğu rendesi
2 cup un
5 gr karbonat, 1 tatlı kaşığı, silme
3 tepeleme çorba kaşığı çikolata kreması, oda ısısında
2 çorba kaşığı damla çikolata
Yapılışı:
*Derin bir karıştırma kabına tereyağını ve şekeri alın, mikserle 2-3 dakika çırpın, vanilya, yumurta ve limon kabuğu rendesini ilave edip 2-3 dakika daha çırpın.
*Un, tuz ve karbonatı eleyerek sıvı karışıma ekleyin, mikserin düşük deviri ile hamur homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Akışkan bir hamur elde edeceksiniz.
*Tart kalıbının her tarafına 1 tatlı kaşığı tereyağ sürün, hamurun yarısını kalıba dökün, üzerine çikolata kremasını kaşık yardımıyla sürün, kalan hamuru üzerine akıtın. En üstüne damla çikolataları serpin.
*5 dakika önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin, kürdanla pişip pişmediğini kontrol edin. Fırın ısı ayarları farklılık gösterebilir, kek pişirdiğiniz ısıyı kullanın. Ilınınca servis yapın.
Not:
*Çikolata kreması, oda ısısında ve akışkan olmalı, nutella veya diğer markalardan herhangi biri olabilir. Ben Kahve Dünyası’ndan ilk defa aldım, gayet akışkan ve başarılı oldu.
Bir yanıt yazın