Sofra Dergi 2019 haziran sayısı için hazırladığım ”Baklava Yufkasıyla En İyi 6 Tarif” başlıklı lezzetlerden biri ve kapak yıldızı olarak derginin kapağında yer alan Tatlı Selanik Böreği…
Styling Sevgili Selma Şen, Fotoğraf Sevgili Erkin Ön’ün kamerasından…
Yapılış aşamaları ve hikayesine buradan ulaşabilirsiniz.
26*38 cm lik fırın tepsisinde,
İç malzeme:
200 ml lik su bardağı ölçüsüyle;
1 lt süt
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı buğday nişastası
Yarım su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta sarısı
2 paket vanilya
50 gr tereyağı
14 adet baklavalık yufka
100 gr tereyağı, eritilip köpüğü alınmış
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağı, fırın tepsisine sürmek için
Üzerine:
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
*Muhallebisi için kuru malzemeleri tencereye alın, sütün 750 ml kadarını kuru malzemelerin üzerine dökün, kalanı yumurta sarılarıyla karıştırıp tenceredeki sütlü karışıma ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Vanilya ve tereyağını ekleyip tel çırpıcı ile karıştırın. Muhallebiyi cam kaba geçirip süreç film ile kaplayarak buzdolabında soğutun.
*Eritip köpüğü alınmış tereyağına sıvı yağı ekleyip karıştırın.
*Fırın tepsisine tereyağı sürün. Yufkaların ikisini tepsiye serin, ikinci yufkadan itibaren her kata
yağ sürün. Yedinci kat yufkanın üzerine soğumuş muhallebiyi yayıp spatula ile düzeltin. Diğer yufkaların da her katına yağ karışımından sürün. En üstüne kalan yağı sürerek kare dilimlere kesin.
*170 derecede 5 dakika önceden ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar 35-40 dakika pişirin.
*Piştikten pudra şekeri & tarçın karışımını serpin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın