Tarif defterimden;
Tek başına öğün olarak hazırlayabileceğiniz Tavuklu Ispanaklı sağlıklı ve leziz çorba…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
Malzemeler:
200 ml lik su bardağı ölçüsüyle;
1 tavuk göğsü + 3 bardak su
200 gr bebek ıspanak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
1/2 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
3 bardak su
1 limon kabuğu, rendelenmiş
1/2 limon suyu
1/2 bardak haşlanmış yeşil mercimek
1 kapya biber
1 sarı dolmalık biber
Yapılışı:
*Tavuk göğsünü su ile birlikte tencereye alarak 20 dakika pişirin. Tavuk pişerken bu arada ıspanakları yıkayıp süzgeçe alın ve incecik doğrayın. Sarımsakları ezin, biberleri minik doğrayın (ön hazırlıklar işimizi kolaylaştıracaktır). Pişen tavuğu didikleyin, suyunu çorbaya kullanacağımızdan kenarda bekletin.
*Ayrı bir tencereye zeytinyağını alın, sarımsakları ekleyip yağa kokusunu bırakana kadar orta ateşte soteleyin, unu ilave ederek un kokusu çıkana kadar 2 – 3 dakika kavurun. Baharatlar, tuz, pişen tavuğun suyu ve üç bardak suyu da ekleyip kaynamaya bırakın (su + tavuk suyu miktarı toplamda 5 bardak olmalı).
*Çorbanın suyu kaynayınca didiklenmiş tavuk eti, rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu, doğranmış biberleri ilave edin, 3 – 4 dakika pişirdikten sonra ıspanakları ekleyerek 5 dakika sonra ocağı kapatın.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
İrem der ki
https://www.yemekoku.com/kremali-mantar-corbasi-ve-yapilisi/ buradaki corba tarifide cok guzel kizlar valla gecen yaptim cok guzel oldu
Chez Maman der ki
Beğenmenize sevindim 🙂
Ellerinize sağlık:)