Mevsiminde;
Sıcak veya soğuk olarak tüketebileceğiniz bol taze otlu, lezzetli yaz çorbası…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: Basınçlı tencerede 10 dakika, normal tencerede 30 dakika
Malzemeler:
1/2 kg taze bakla
1 limon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı un
4 sap taze soğan
2 sap taze sarımsak
1/2 rendelenmiş limon kabuğu
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1/2 demet dereotu
1 lt sıcak su
Yapılışı:
*Yarım limon suyu sıkılmış derin bir kaba yaklaşık 2 lt su ekleyip hazırda bekletin. Baklaları yıkayıp doğrayarak limonlu suya aktarın (baklaların kararmamaları için).
*Zeytinyağını tencereye alın, yemeklik doğranmış kuru soğanı ekleyip soğanlar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kavurun. Unu ilave ederek 2-3 dakika daha kavurun. Doğranmış taze soğan, taze sarımsak ve baklaları ilave edip 3-4 dakika ara sıra karıştırarak kavurduktan sonra rendelenmiş limon kabuğu, yarım limon suyu, karabiber, tuz ve 1 lt sıcak suyu ilave edip karıştırın. Normal tencerede yapacaksanız tencerenin kapağı kapalı olarak yaklaşık yarım saat pişirin (+ 1 su bardağı su ekleyin). Basınçlı tencerede 10 dakika pişirmek yeterli oluyor.
*Çorba piştikten sonra yıkanıp incecik doğranmış dereotunu ilave ederek blenderden geçirin.
Yanında süzme yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın