HThayat Habertürk de yayınladığım tariflerimden biri;
Çalı fasulye veya ayşe kadın fasulye ile yapabileceğiniz rengarenk görüntüsüyle iştah açıcı, lezzetli ve sağlıklı bir salata oluyor.
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Malzemeler:
Yarım kg taze fasulye
1 kapya biber
5-6 sap taze soğan, beyaz bölümleri
7-8 kornişon turşu
7-8 dal taze fesleğen
1 su bardağı mısır tanesi
Yarım mor lahana
1 limon suyu
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 avuç dolusu kavrulmuş badem
Yapılışı:
*Fasulyeleri yıkadıktan sonra kenarlarındaki kılçıklarını ayıklayıp uzunlamasına ortadan kesin. (boyutları uzun ise yaklaşık 5 cm olacak gibi kesin). Buharda pişirmek için tencerenin yarısına gelecek gibi su doldurun, kaynama noktasına gelince fasulyeleri ısıya dayanıklı bir süzgeç ile tencereye alın (fasulyeler suya değmemeli!). Tencerenin kapağı kapalı olarak yaklaşık 15 dakika haşlayın (renklerini kaybetmemesine dikkat edilmeli!).
*Haşlanan fasulyeleri soğuk su dolu bir kaba alarak tamamen soğuyaya kadar beklettikten sonra sularından süzülmeleri için tekrar süzgeçe alın.
*Biberler, taze soğan, fesleğen ve mor lahanayı yıkayıp kurularak fotoğraftaki gibi doğrayın. Kornişonu da doğrayıp tüm malzemeleri geniş bir kaba alın. Tamamen soğuyan fasulyeleri ekleyin, baharatlar, zeytinyağı, limon suyu ve nar ekşisini de ilave edip karıştırın.
*Kavrulmuş bademleri servis esnasında ekleyin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Notlar:
*Bu tarif için taze fasulye alırken körpe olanlardan seçin.
*Büyük marketlerde bulabileceğiniz mikrodalga pişirme poşetleri ile zahmetsiz haşlama yapabilirsiniz.
Bir yanıt yazın