Yeşil salatayı greyfurt dilimleri ve taze peynirle iştah açıcı ve lezzetli hale getirmenin en kolay yolu bu olsa gerek;) Davet sofralarına görsel olarak çok yakışan bu lezzeti deneyin derim.
Servis: 6 kişilik
Hazırlama Süresi: 20-25 dakika
Malzemeler:
1 paket karışık akdeniz yeşillikleri veya kıvırcık salata
5-6 adet minik turp
1 greyfurt
150 gr taze keçi peyniri
Sosu için:
1/4 su bardağı sızma zeytinyağı
1 mandalina suyu
1 çorba kaşığı nar sirkesi
1 tatlı kaşığı bal
1 çay kaşığı kuru reyhan veya fesleğen
1/2 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
*Akdeniz yeşilliklerini bol suda yıkayın ve sularını tamamen süzdürün, temiz bir mutfak havlusuna serin veya sebze kurutucunuz varsa onu kullanın. Minik turpları da yıkayın ve kurulayın, ince dilimleyin.
*Greyfurtun kabuklarını soyun ve dilimlere ayırın, dilimlerin üzerindeki zarını da soyun ve 1 er cmlik parçalara bölün.
*Peyniri bıçakla ince dilimler halinde kesin, her bir dilimi kurabiye kalıplarını kullanarak kesin.
*Yeşillikleri iri parçalar halinde doğrayın, servis kasesine alın. Üzerine greyfurt dilimlerini, turpları ve peynirleri yerleştirin.
*Sos malzemelerini küçük bir kavanoza alın, kapağını sıkıca kapatın ve çalkalayın. Salatanın üzerine gezdirin.
Afiyet olsun
Notlar:
*Sosun salataya lezzetini vermesi için yeşillikler daima çok iyi kurutulmuş olmalı.
*Misafir davet ettiğinizde salatayı ve sosunu bir kaç saat önce hazırlayıp üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında bekletebilirsiniz. Servisten hemen önce sosunu üzerine gezdirip sunması sadece birkaç dakikanızı alacaktır.
Yaşar Ateş der ki
Çok ekşibir salata olmazmı?
Chez Maman der ki
Greyfurtun kabukları ayıklandığından ekşi olmuyor.