Taze kişniş aromasının çok yakıştığı patatesli, havuçlu leziz Meksika fasulyesi yemeği…
Yanında basmati pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 15 – 20 dakika
Malzemeler:
1 havuç
1 orta boy patates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kuru soğan, yemeklik doğranmış
3 – 4 diş sarımsak, pirinç tanesi gibi doğranmış
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı acı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 bardak domates püresi, 200 gr
Yarım limon suyu
400 gr Meksika fasulyesi, haşlanmış ölçü
1,5 bardak sıcak su, 300 ml
Yarım demet taze kişniş, yıkanıp kabaca doğranmış
Yapılışı:
*Havuç ve patateslerin kabuklarını soyup yıkayarak minik küpler halinde doğrayın.
*Zeytinyağı, doğranmış soğan ve havuçları orta boy tencereye alın, orta ateşte yumuşayıncaya kadar kavurun. Sarımsak, baharatlar ve tuzu ekleyip karıştırın. Domates püresi, limon suyu, haşlanmış Meksika fasulyesi ve sıcak suyu ilave ederek karıştırın. Orta ateşte kaynamaya başlayınca patatesleri ekleyip tencerenin kapağını kapalı olarak kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin. Ocağı kapatıp doğranmış taze kişnişi ekleyin.
Kısa bir not:
*Hazır haşlanmış Meksika fasulyesini suyuyla birlikte kullandım. Eğer evde haşlayacaksanız yemeği pişirirken su miktarını üç bardağa tamamlayın.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın