Bol taze otlu, lezzetli ve sağlıklı salata…
Karabuğday hakkında kısa bir bilgi:
Kuzukulağı familyasından olan ve greçka adıyla da bilinen karabuğday çölyak hastaları ve glutensiz beslenenler için alternatif bir tahıl…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 1 saat + 20 dakika
Malzemeler:
1 su bardağı karabuğday
1,5 su bardağı kaynar su
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dere otu
5 sap taze soğan
2 sap taze sarımsak
1 kapya biber
2-3 dilim pancar turşusu
3-4 adet kornişon
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yarım çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı nar tanesi
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
*Karabuğdayları cam bir kaba alın. Üzerine kaynar su dökerek streç film ile kaplayın (1 saat sonunda karabuğdaylar suyu tamamen çekecektir). Bu süre sonunda streç filmi çıkartıp karabuğdayları soğumaları için kenara alın.
*Taze soğan, sarımsak, dereotu, maydanoz ve kapya biberi yıkayıp kurulayarak incecik doğrayın.
*Pancar turşusu ve kornişonları tavla zarı formunda doğrayın.
*Tüm malzemeleri geniş bir kaba alarak harmanlayın.
*Üzerini arzu ettiğiniz gibi süsleyin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın