





Geçen haftalarda yaptığım kabak sıyırmadan kalan kabak içlerini değerlendirmek için, havuç, taze otlar ve peynir ilavesiyle hazırladığım az kalorili sağlıklı ve leziz muffinler…
Servis: 12 adet
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 35 dakika
Malzemeler:
200 ml lik su bardağı ölçüsüyle;
1 tatlı kaşığı tereyağı, kalıplara sürmek için
3 bardak rendelenmiş kabak
1 orta boy rendelenmiş havuç
8 er sap taze fesleğen, dereotu, maydanoz, incecik doğranmış
5 – 6 sap taze soğan, incecik doğranmış
10 adet kurutulmuş domates, incecik doğranmış
2 yumurta
1 bardak un
Yarım bardak rendelenmiş taze kaşar
100 gr beyaz peynir
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzerlerine;
1 yemek kaşığı susam
Yapılışı:
*Muffin kalıplarına tereyağı sürüp kenarda bekletin.
*Susam haricinde tüm malzemeleri geniş bir kaba alarak karıştırın ve muffin kalıplarına pay edin.
*Üzerlerine susam serpin. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.
Kısa notlar;
*Kabakların kendi suyu ortaya çıktığından süt veya yoğurda ihtiyaç duyulmuyor.
*Bu tarifte elimdeki sarı unu değerlendirdim, dilediğiniz herhangi bir un çeşiti olabilir.
*Kalıplara tereyağı sürmek yerine muffin kağıdı kullanabilirsiniz.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…






Bir yanıt yazın