Tarif defterimden;
Fesleğenli, dereotlu, maydanozlu ve peynirli spagettinin yapılışı da çok pratik…
Taze otları pişirmeden haşlanmış makarnaya ekleyip rendelenmiş limon kabuğu, zeytinyağı ve peynir ile harmanlanıyoruz, hepsi bu kadar;)
Bu arada fesleğenlerden balkonumda yetiştirdiklerimden…
Servis: 4 – 6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
Malzemeler:
1 paket spagetti makarna
Yarımşar demet taze fesleğen, dereotu, maydanoz
8 – 9 sap taze soğan
1 limonun rendelenmiş kabuğu
2 – 3 diş sarımsak, ezilmiş
Yarım limon suyu
Yarım su bardağı zeytinyağı, 100 ml
1 çay kaşığı karabiber
150 gr tulum peyniri veya beyaz peynir
Yapılışı:
*Fesleğen, dereotu, maydanoz ve taze soğanı yıkayıp incecik doğrayın. Rendelenmiş limon kabuğu, sarımsak, limon suyu, zeytinyağı ve karabiberi ilave ederek karıştırın.
*Makarnayı paketin üzerindeki talimata göre haşlayın. Haşlanan makarnanın suyunu süzdürerek geniş bir kaba aktarın, doğranmış taze otlu malzemeyi ve peyniri ekleyip karıştırın.
Kısa notlar;
*Kullandığım peynir tuzlu olduğundan ekstra tuz eklemedim.
*Spagetti yerine dilediğiniz herhangi bir makarna kullanabilirsiniz.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın