İlkbaharda kısa süre bulunan sultani veya yaprak diye adlandırılan ve et & tavuk yemeklerinin yanına çok yakışan bezelyenin sotesini mevsimi bitmeden deneyin derim.
İçeriğinde C, A , B6, ve K vitamini, demir, fosfor, lesitin ve potasyum gibi mineraller bulunan bezelye aynı zamanda lifli yapısıyla bol bol tüketmemiz gereken sebzelerin başında geliyor.
Servis: 4-6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 10-12 dakika
1 kg sultani bezelye
2 çorba kaşığı zeytinyağı
5 sap taze soğan
4 sap taze sarımsak
1 kapya biber
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kavrulmuş susam
Yapılışı:
*Bezelyeleri bol suda yıkadıktan sonra yanlarındaki kılçıkları ayıklayın (tanelenmiş olanların sadece içlerini kullanın).
*Soğan ve sarımsakları yıkayıp 3-4 cm uzunluğunda doğrayıp kenarda bekletin.
*Kapya biberi yıkayıp ortadan ikiye bölerek ince doğrayın.
*Derin ve geniş bir tavaya zeytinyağını alıp ocağı yüksek ateşe ayarlayın. Bezelyeleri ilave edip ara sıra karıştırarak 7-8 dakika soteleyin (yeşil rengini kaybetmemesi için fazla pişirmeyin! Körpe olduğundan bu süre yeterli olacaktır).
*Soğan, sarımsak ve kapya biberleri sotelenen bezelyelere ilave ederek 3-4 dakika daha soteleyip ocağı kapatın. Tuz, susam ve soya sosunu ekleyip karıştırın.
*Ilık veya soğuk olarak et veya tavuk yemeklerinin yayında servis edebilirsiniz.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın