Tarif defterimden;
Basit birkaç malzeme ile yapabileceğiniz, lezzet ve görsel olarak davet sofralarına çok yakışan salatayı deneyin derim.
Servis: 4-6 kişilik
Hazırlama, pişirme süresi: 40 dakika
Malzemeler:
1 kg taze patates
10 sap taze soğan, ince olanlardan
7-8 adet acur turşusu
1 çay kaşığı karabiber, taze çekilmiş
1 çay kaşığı tuz
5 yemek kaşığı light mayonez
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 lime veya limon suyu ve rendelenmiş kabuğu
Yapılışı:
*Taze patatesleri yıkayıp tencereye alarak üzerlerini 4 parmak aşacak gibi su ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak 20-25 dakika haşlayın (çatal kolay batıyorsa pişmiş demektir).
*Haşlanan patateslerin sularını süzüp kabuklarını soyarak dilimleyin ve tamamen soğumaları için kenarda bekletin (7-8 dilimi üzerini süslemek için ayırın).
*Taze soğanları yıkayıp iyice kuruladıktan sonra incecik doğrayın (yeşil bölümlerini üzerini süslemek için ayırın).
*Turşuları tavla zarı formunda doğrayın.
*Tüm malzemeleri bir kaba alıp karıştırın. Servis kasesine geçirip üzerlerini doğranmış soğan ve dilim patateslerle süsleyin. Servis yapana kadar streç film ile kaplayıp buzdolabında saklayın.
Kısa bir not;
*Acur turşusu yerine kornişon turşu veya kapari kullanabilirsiniz.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Cansu der ki
Bunu yurtdısında patates canagının icine yapıyoruz cok sık oluyor
Chez Maman der ki
Patates Çanağında sunum olarak çok güzel olur:)