





Tarif defterimden;
Kavrulmuş tel şehrinin aromasının çok yakıştığı bereketli ve leziz tereyağlı bulgur pilavı…
Yapılış aşamaları videosuna İnstagram hesabımdan ulaşabilirsiniz…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 5 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika
Malzemeler:
250 ml lik bardak ölçüsüyle;
1/4 bardak tel şehriye
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 bardak iri pilavlık bulgur
1 çay kaşığı tuz
2,5 bardak sıcak su
Üzerine;
7 – 8 dal maydanoz, incecik doğranmış
Pul biber
Yapılışı:
*Yağları geniş bir tencereye alın, kısık ateşte yağlar erimeye başlayınca tel şehriyeyi ilave ederek kavurun (tel şehriye çok çabuk kavrulduğundan yanmamasına dikkat edin). Bulguru ekleyerek 2 – 3 dakika daha kavurup tuz ve sıcak suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak kaynayana kadar açık ateşte, sonrasında kısık ateşte bulgur suyunu tamamen çekene kadar pişirin.
*Pişen pilavın üzerini temiz bir mutfak havlusu ile kapatarak 10 dakika kadar dinlendirin. *Servis esnasında üzerine maydanoz ve dilerseniz pul biber serpiştirin.
Kısa bir not;
*Bu tarifte başak başı iri pilavlık bulgur kullandım.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…






Bir yanıt yazın