Tarif defterimden;
Üzümlü fındıklı nostaljik kurabiyeler şekil vermeden gelişigüzel kopartılarak tepsiye sıralandığından perişan kurabiye olarak adlandırılıyor…
Çay & kahve yanına çok yakışan leziz kurabiyeleri deneyin derim…
Servis: 30 adet
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
Malzemeler:
200 ml lik su bardağı ölçüsüyle;
125 gr tereyağı, eritilmiş
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
Yarım bardak zeytinyağı
1 bardak toz şeker
4 bardak un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu + 1 yemek kaşığı sirke
1 bardak çekirdeksiz kuru üzüm
Yarım bardak fındık kırıntısı
Yapılışı:
*İki fırın tepsisine pişirme kağıdı serip kenarda bekletin.
*Eritilmiş tereyağı, yoğurt, yumurta, zeytinyağı ve toz şekeri yoğurma kabına alarak el çırpıcısıyla iyice karıştırın. Elenmiş un ve vanilyayı sıvı karışıma ilave edin. Küçük bir bardakta kabartma tozu ve sirkeyi karıştırıp unlu karışıma eklerken bir yandan yoğurmaya başlayın (ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz). En son üzüm ve fındık kırıntısını ilave edip yoğurun.
*Hamurdan kabuklu ceviz boyutunda parçalar kopartarak aralıklı olarak tepsilere yerleştirin. 175 derecede 10 dakika önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Soğuyana kadar tepside bekletip tüketene kadar kapalı kapta saklayın.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın