Bir önceki paylaştığım Natillas de Leche (kremalı süt) tarifimde sadece yumurta sarıları kullanıldığından kalan yumurta aklarını değerlendirerek aşağıda tarifini verdiğim leziz bezeleri yapabilirsiniz.
Natillas de Leche tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Dilerseniz bezelerin ortasına hafifçe çukur açarak minik pavlovalar hazırlayabilirsiniz (görsel tarif sonunda). Bezeler pişirilip tamamen soğuduktan sonra çeşitli meyvelerle doldurulabilir. Aşağıda verdiğim temel beze tarifini uygulayarak istediğiniz boyutta beze, mereng veya pavlova yapabilirsiniz.
Pavlova için ilerleyen zamanlarda daha kapsamlı tarif vermek planlarım arasında, şimdilik pratik versiyonu burada bulunsun;)
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 1 saat
Malzemeler:
200 ml lik su bardağı ölçüsüyle;
4 yumurta akı
1,5 su bardağı pudra şekeri
Yarım çay kaşığı krem tartar
1 çay kaşığı vanilya özütü veya 1 paket şekerli vanilya
Yapılışı:
*Yumurta aklarını beyazlaşmaya başlayıncaya kadar mikserle 3-4 dakika çırpın, pudra şekeri, krem tartar ve vanilyayı ekleyip sertleşene kadar yaklaşık 7-8 dakika çırpın (kabı ters çevirdiğinizde dökülmüyorsa pişirmeye hazır hale gelmiştir). Beze hamurunu sıkma torbasına alarak ucunu yaklaşık 2 cm kesin.
*Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin, çay tabağı boyutunda yuvarlaklar çizin, beze hamurunu kenarlardan başlayarak yuvarlağı doldurana kadar sıkın.
*130 derecede 10 dakika önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. Soğuyana kadar fırında bekletin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın