Tarif defterimden;
İç dokusu hafif ıslak, üzeri tam da olması gerektiği gibi kıyır kıyır lezzetteki muffinlerde vişne likörümün içindeki vişne tanelerini kullandım, dilerseniz dondurulmuş vişne ile yapabilirsiniz.
Servis: 12 adet
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
Malzemeler:
125 gr tereyağı
120 gr bitter çikolata
2 yumurta
100 gr toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
1 yemek kaşığı vişne suyu veya vişne likörü
70 gr un
1 tutam tuz
75 gr damla çikolata
12 adet vişne veya vişne likörü taneleri
Yapılışı:
*Yumurtaları yarım saat önceden oda ısısına alın, muffin tepsisine kağıt kalıpları yerleştirip hazırda bekletin.
*Tereyağını sos tenceresine alarak kısık ateşte eritin, ocağı kapatırken bitter çikolatayı parçalara ayırıp tereyağına ilave ederek çikolata eriyene kadar karıştırın (tereyağının sıcaklığıyla çikolata kolayca eriyecektir).
*Yumurtaları çırpma kabına alarak kremamsı hale gelene kadar yaklaşık 7 dakika çırpın, toz şekeri ilave ederek 2-3 dakika daha çırpın (bu aşamadan sonra mikser kullanmıyoruz).
*Çikolata & tereyağı karışımı, vaniya özütü ve vişne suyunu (veya vişne likörü) yumurtalı karışıma eklerken altan üste doğru spatula ile yavaş yavaş karıştırın.
*Un ve bir tutam tuzu harmanlayıp eleyerek sıvı karışıma ilave edin, spatulata ile homojen hale gelene kadar alttan üste doğru karıştırarak en son damla çikolataları ekleyin.
*Muffin hamurunu kalıplara eşit oranda pay edin, üzerlerine 1 er adet vişne (veya vişne likörü) tanelerinden batırın.
*175 derecede 10 dakika önceden fanlı ayarda ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Vişne likörü tarifime buradan ulaşabilirsiniz.
Bir yanıt yazın