Tarif defterimden;
Vişneli & badem unlu yumuşacık leziz keki çay saatleriniz veya kahve yanı için kısa sürede hazırlayabilirsiniz…
Yapılış aşamaları videosuna İnstagram hesabımdan ulaşabilirsiniz.
Servis: 20 cm lik kek kalıbında
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika
Malzemeler:
200 gr un
75 gr badem unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
———————
140 gr tereyağı, oda ısısında
200 gr toz şeker
3 büyük boy yumurta, oda ısısında
120 ml maden suyu
—————————
200 gr dondurulmuş vişne, çekirdekleri çıkarılmış ölçü
Üzerine;
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
*Vişneleri buzluktan çıkartıp çözülmeleri için kenara alın
*Elenmiş un, badem unu, kabartma tozu ve vanilyayı harmanlayın.
*Kalıbın tabanına 1 çay kaşığı tereyağı sürüp pişirme kağıdı ile kaplayın.
*Oda ısısındaki tereyağı ve toz şekeri derin bir kaba alıp kremaması kıvama gelene kadar mikserin yüksek deviri ile çırpın. Yumurtaları birer birer ekleyip 3 – 4 dakika daha çırpın. Unlu karışımı eklerken bir yandan çırpmaya devam edin. En son maden suyunu ekleyip hamur homojen kıvama gelene kadar çırpın.
*Kek hamurunu pişirme kağıdı serilmiş kalıba aktarıp üzerini düzeltin. Vişneleri hamura hafifçe batırın.
*170 derecede fanlı ayarda önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirerek kürdan testi yapın, Kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir, gerekirse 5 dakika daha pişirin.
*Keki fırından çıkardıktan sonra ılınınca servis tabağına geçirin, üzerine pudra şekeri serpiştirin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın