Tarif defterimden;
Yaz sıcaklarında serinlemek için dondurma gibi serinletici lezzetlere daha çok ihtiyaç duyarız.
Sadece bir kaç malzemeyle pratik bir şekilde hazırladığım çikolata parçalı vişneli dondurma bizim evde favori yaz lezzetlerimizden biridir.
Vişne reçeli tanelerinin çok yakıştığı dondurmayı dilerseniz kağıt helva ile servis edebilirsiniz.
Vişne reçeli tarifime buradan ulaşabilirsiniz.
Servis: 6 kişilik
Hazırlama süresi: 1 saat
Bekletme süresi: 12 saatten fazla
Malzemeler:
600 gr vişne
1 kutu krema, 200 ml, buzdolabında bekletilmiş
200 gr pudra şekeri
1/2 limon suyu
75 gr damla çikolata
2 yemek kaşığı vişne reçeli
Yapılışı:
*Vişneleri saplarından ayırıp yıkayın, süzgeçe alarak fazla sularından arındırın, küçük bir tepsiye tek sıra halinde yerleştirip hafifçe donana kadar dondurucuda bekletin. Donan vişnelerin çekirdeklerini çıkartarak püre haline gelene kadar blenderden geçirin.
*Krema, pudra şekeri ve limon suyunu ilave ederek karışım homojen hale gelene kadar blenderden geçirin.
*Vişneli karışımı baton kalıba akıtıp üzerlerine damla çikolataları serperek hafifçe karıştırın. Derin dondurucuda en az 12 saat bekletin. Vişne reçeli ve dilerseniz kağıt helva ile servis edin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Kısa bir not:
*Vişneli dondurmayı yaklaşık bir ay derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Bir yanıt yazın