Yıllar evvel aldığım krema pompasının içinden çıkan tarif kitapçığından;
Alt katında sütlü muhallebi, arasında kakaolu bisküvi, üzerinde vişne peltesi ile yerken damakta üç farklı tat bırakan lezzetli ve hafif bir pasta oluyor. Portakal, mandalina, çilek ve limon gibi meyvelerle de yapılabilir. Ben bu defa yaz mevsiminde hazırladığım, derin dondurucudaki vişnelerin suyundan yaptım. Yemek sonrası için görsel olarak iştah açıcı bu pastayı misafirlerinize sunabilirsiniz.
Servis: Aşağıda verdiğim ölçü için 1 baton kalıp + 6 lı silikon muffin kalıbı kullandım.
Hazırlama ve pişirme süresi: 30-35 dakika
200 grlık su bardağı ölçüsüyle;
Vişneli peltesi için malzemeler:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı mısır nişastası, silme ölçü
5 su bardağı şekersiz vişne suyu, hazır vişne suyu kullanacaksanız şeker miktarını yarım bardak yapın.
Ara kat için: 1 paket eti kakaolu bisküvi
Muhallebi için malzemeler:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı buğday nişastası, silme ölçü
1 paket vanilya
5 su bardağı süt
Yapılışı:
*Vişneli pelte için, derin bir tencerede toz şeker ve mısır nişastasını harmanlayın, vişne suyunu ekleyin, karıştırın, topak olmamasına dikkat edin, orta ısılı ateşte koyu muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. su ile ıslatılmış kalıba dökün, ben yarısını slikon baton kalıba, diğer yarısını 6 lı muffin kalıplarına paylaştırdım.
*Üzerlerine bir sıra kakaolu bisküvi yerleştirin.
*Muhallebisi için, derin bir tencerede toz şeker, vanilya ve buğday nişastasını harmanlayın, sütü karıştırarak ekleyin, Orta ısılı ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
*Vişneli peltedeki gibi yarısını bisküvilerin üzerine baton kalıba, diğer yarısını muffin kalıplarına yerleştirin, üzerlerini düzeltin.
* Ilındıktan sonra buzdolabında en az 4-5 saat bekletin. Servis tabağına ters çevirerek alın, üzerlerini, antep fıstığı, süs şekerleri veya hindistancevizi ile süsleyin. Aşağıda notlar bölümünde, püf noktalarını görebilirsiniz.
Notlar:
*Süt ve meyve suyu ile yaptığınız tatlılarda topaklanma olmaması için, nişasta ve şekeri iyice harmanlayıp, sıvı malzemeyi karıştırarak ekleyin, pişirirken sürekli karıştırın.
*23-25 cm lik tek kalıpta yapacaksanız ölçü olarak klasik çay bardağı kullanın, kısaca 1 çay bardağı nişasta, 1 çay bardağı toz şeker, 5 çay bardağı meyve suyu gibi.
*Normal düz, slikon olmayan kalıpta yaptığımda büyük boy buzdolabı poşetinin arasını açarak, kalıptan taşacak şekilde yerleştiriyorum, servis tabağına ters çevirken kolaylık sağlıyor.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın