Tarif defterimden;
Üzerindeki esmer şeker ve cevizli çıtır kaplamasıyla çok lezzetli olan yaban mersinli yumuşacık muffinleri deneyin derim…
Servis: 12 adet
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 – 35 dakika
Malzemeler:
4 yemek kaşığı esmer şeker
2 yemek kaşığı ceviz içi, dövülmüş
1 çay kaşığı tarçın
————————-
150 gr tereyağı, oda ısısında
200 gr toz şeker
1 limonun rendelenmiş kabuğu
3 yumurta
150 gr yoğurt
350 gr un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım limon suyu
200 gr yaban mersini
Yapılışı:
*Tereyağı, yumurta ve yoğurdu yarım saat önceden oda ısına çıkartın.
*Üzerinin kaplaması için esmer şeker, ceviz içi ve tarçını küçük bir kasede karıştırın ve kenarda bekletin.
*Muffin hamuru için tereyağı, toz şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu mikserin haznesine alıp kremamsı kıvama gelene kadar çırpın. Sırayla yumurtalar ve yoğurdu ekleyip karışım homojen kıvam alana kadar çırpın. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı harmanlayarak sıvı karışıma ekleyin ve 2 – 3 dakika çırptıktan sonra yarım limon suyunu ilave ederek kısa süre çırpın. En son yaban mersinlerini ekleyip karıştırın. Kalıplara pişirme kağıdı yerleştirip hamuru kalıplara pay edin. Üzerlerine esmer şekerli karışımı serpiştirin.
*175 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 35 dakika pişirin.
Kısa notlar;
*Elimdeki yaban mersinleri epey büyük boyutta olduğundan ikiye bölerek hamura ekledim.
*Muffin kalıbı yerine 25 cm lik kelepçeli kalıpta pişirebilirsiniz.
Afiyetle sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın