Tarif defterimden;
Dana eti ile yaptığım bol soğanlı yahni, özellikle soğuk havalarda yanında tereyağlı pirinç pilavı ve yeşil salata ile lezzetli ve doyurucu bir öğün oluyor. Döküm tencerede ağır ateşte pişen yemeğin tadına doyum olmuyor.
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 1,5 saat
Malzemeler:
500 gr dana eti, kuşbaşı doğranmış
4 adet büyük boy kurusoğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ, zeytinyağı + fındık yağı karışımı kullandım
5-6 diş sarmısak
500 gr domates püresi, yaz mevsimdeki lezzetli domateslerden yaptığım
1 çay kaşığı pul biber
8-9 adet tane karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıcak su
1 adet kırmızı kapya biber, ince doğranmış
2 adet sivri biber, ince doğranmış
4 adet orta boy taze patates, kabukları soyulup ikiye bölünmüş
2 adet orta boy havuç, herbiri ikişer parmak genişliğinde doğranmış
Yapılışı:
Döküm veya kalın tabanlı geniş bir tencereye sıvı yağı alın, ısınınca etleri ilave edin açık ateşte 7-8 dakika pembeleşene kadar pişirin, iri doğranmış soğanları ekleyin, 5-6 dakika arada karıştırarak kavurun, ince doğranmış sarmısakları ekleyin, 1 dakika kadar kavurduktan sonra domates püresi, pulbiber, karabiber, tuz ve sıcak suyu da ilave ederek, tencerenin kapağını kapatıp ocağı kısık ateşe alın, 1 saat pişirin. Bu süre sonunda suyunu çekmişse 1 su bardağı kadar daha sıcak su ilave edin.
Biber, patates ve havuçları ekleyin, tencerenin kapağı kapalı olarak yarım saat kadar daha pişirin.
Sıcak servis yapın, üzerini taze sarmısak veya maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun
Bir yanıt yazın