





Ağustos ayı yaz meyvelerinin bol miktarda olduğu ve evlerde kış hazırlıklarına başlama vakti olduğundan SG İmalathane’de sevgili misafirlerimiz ve İTÜ gastronomi Kulubü’nden gençlerimizle erken sezon açılışı yaptık.
İlk olarak Fırında Damla Sakızlı Mürdüm Eriği Reçelini hazırlayıp fırına verdik, herkes damla sakızının etrafa yaydığı mis kokular ve fırında reçel nasıl olacak heyecanıyla bekledi (evde sıklıkla yaptığım reçellerden biri).
Reçel fırında pişerken çocukluk yıllarımızda annelerimizin pişirdiği ve reçellerin yanına çok yakışan Keçi Patisinin hamurunu hazırladık. Bu arada mor reyhanlarla reçel yaptık.
Dinlenen hamurumuzu incecik açıp şekil vererek el birliğiyle kızarttık.
Sevgili Pırıl’ın Adana’dan getirdiği minik patlıcanları fırınladık, yanına yoğurtlu tahinli sos hazırlandı.
O kadar bereketli bir atölye oldu ki, geçen aylarda yaptığımız Kemaliye seyahatimizde dut yapraklarını toplayıp buzlukta saklamıştık, yapraklarla sarmalarımızı, kalan iç harçla kırmızı biberleri doldurduk.
Sevgili Şeniz’in bahçesinden gelen taze incirlerle bol yeşillikli keçi peynirli salatamızı hazırladık.
Her zaman yaptığımız gibi geleneksel reçel sunumlarımız, yöresel peynirler, evde hazırladığım Yulaflı Cevizli Kurabiyeler ve yukarıda bahsettiğim tüm lezzetlerle soframızı kurarak tadıma geçtik.
Paylaştıkça çoğaldığımız SG İmalathane’nin kurucusu ve her zaman desteğiyle yanımda olan sevgili arkadaşım Selda’ya, İTÜ Gastronomi Kulübü’nden sevgili gençlerimize, değerli misafirlerimize ve sevgili arkadaşlarım Canan, Şeniz, Tijen, Pırıl, İksir hanıma, İmalathanenin şefi Canberk’e ve tüm aşamalarda emeği olan Merve’ye teşekkürlerimle🤗
Sizler de etkinliklerime katılmak isterseniz Sg İmalathane’den Merve Hanım ile iletişime geçebilirsiniz.
Tel: 0530 900 92 30
Duyurularımızı İnstagram’dan Sg İmalathane @sgimalathane veya benim @mujganyurtseven hesabımdan takip edebilirsiniz.
Afiyetle sevgiyle kalmanız dileğiyle…






Bir yanıt yazın