Yöresel lezzet;
Gaziantep mutfağına ait lezzetlerden biri olan yeni dünya kebabını Antep seyahatlerimizden birinde yediğimizde tadına doyamamıştık…
Evde de kolaylıkla yapabileceğiniz kebabı yeni dünyalar bitmeden deneyin derim…
Servis: 3 – 4 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 30 + 15 dakika
Malzemeler:
15 adet yeni dünya, sert olanlardan
350 gr orta yağlı kıyma (200 gr dana & 150 gr kuzu kıyması karışık)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 baş taze kök sarımsak
1 yemek kaşığı nar ekşisi + 2 yemek kaşığı zeytinyağı (küçük bir kasede karıştırın)
Yapılışı:
*Yeni dünyaları yıkayıp saplarını kopartarak bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesin ve içindeki çekirdeklerini çıkartın.
*Kebap için kıyma karabiber ve tuzu iyice yoğurun, kabuklu ceviz boyutunda yuvarlayıp yeni dünyaların içine yerleştirin ve fırın kabına dizin. Aralara sarımsakları serpiştirin. Kabın üzerini önce pişirme kağıdı, sonra folyo ile kaplayarak 190 derecede 10 dakika önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Bu süre sonunda folyo ve pişirme kağıdını çıkartarak nar ekşisi & zeytinyağı karışımını fırça yardımıyla üzerlerine sürün ve fırında yaklaşık 15 dakika kızarana kadar pişirin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın