Tarif defterimden;
Yeşil eriğin ekşimsi tadının çok yakıştığı kısırı erik mevsimindeyken deneyin derim…
Bu arada elinizde yöresel salça varsa kısırın lezzeti kat kat artıyor…
Yapılış aşamaları videosuna İnstagram hesabımdan ulaşabilirsiniz.
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Malzemeler:
250 ml lik bardak ölçüsüyle;
1 bardak ince bulgur
1 bardak sıcak su
2 diş sarımsak, ezilmiş
——————————
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze nane
8 – 9 dal taze soğan
15 adet yeşil erik
—————————-
1 tatlı kaşığı yöresel biber salçası
1 tatlı kaşığı yöresel domates salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
4 – 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 büyük limonun suyu
Yapılışı:
*Bulguru geniş bir karıştırma kabına alın, ezilmiş sarımsak ve sıcak suyu ilave edip bulgurun kabarması için üzerini temiz bir mutfak havlusu ile örterek kenara alın.
*Bu arada yeşillikleri incecik doğrayın, eriklerin de her birini 5 – 6 parça olacak gibi doğrayın.
*Kabaran bulgura baharatlar, tuz, zeytinyağı, nar ekşisi ve limon suyunu ilave edip karıştırın. En son doğranmış yeşillikler ve erikleri ilave edip karıştırın. Tüketene kadar buzdolabında saklayın.
Kısa bir not;
*Bu tarifte kullandığım yöresel salçalar tuzlu olduğundan tuzu az miktarda ekledim. Baharat ve tuzu damak tadınıza göre ayarlayın.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın