Reçelin tanelerini ister kahvaltıda, isterseniz tart ve keklere süs olarak, hatta ucunu erimiş çikolataya batırıp şekerleme niyetine tüketebilirsiniz.
Limon çekirdeğindeki pektinden dolayı jölemsi kıvamda olan şerbeti salata soslarına ve keklere aroma vermesi için kullanılabilir.
Malzemeler:
2 limon
1 lt su
500 gr toz şeker
1 yıldız anason
Yarım çay kaşığı tereyağı
Yapılışı:
*Limonları yıkayıp kabuklarını bıçakla hafifçe kazıyın, kuruladıktan sonra buzlukta 1 saat kadar dondurun (dondurma işlemini limonları kolay dilimlemek için yapıyoruz).
*Su ve toz şekeri derin bir tencereye alıp orta ateşte şeker eriyene kadar ara sıra karıştırın. Bu arada limonları keskin bir bıçakla halka şeklinde incecik dilimleyin (çekirdeklerini de kullanacağımızdan limon dilimlerini zedelemeden sağlam olan çekirdekleri bıçağın ucuyla çıkarıp ayırın).
*Limon dilimlerini, çekirdekleri, yıldız anason ve tereyağını kaynamaya başlayan şerbete ekleyin.
*Orta ateşte (dilimleri zedelememeye dikkat edilmeli) ara sıra karıştırarak bal kıvamına gelip dilimler şeffaflaşana kadar 30 dakika pişirin.
*Reçelin ilk sıcaklığı geçince tanelerini cam kavanozlara alın. Şerbetini tel süzgeçten geçirerek tanelerin üzerine aktarın (süzgeçin alt tarafındaki koyu jölemsi tabakayı kaşıkla sıyırarak reçele ekleyin). Tamamen soğuduktan sonra kapaklarını sıkıca kapatarak serin yerde saklayın.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın