Tarif defterimden;
Süzme yoğurt, turşu ve kavrulmuş cevizin çok yakıştığı erişte salatasını deneyin derim…
Yapılış aşamaları videosuna İnstagram hesabımdan ulaşabilirsiniz…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama & pişirme süresi: 30 dakika
Malzemeler:
2 su bardağı erişte + su + 1 tatlı kaşığı tuz
1 orta boy salatalık
5 – 6 adet kornişon turşu
2 diş sarımsak, ezilmiş
2 küçük kapya biber, incecik doğranmış
1/4 demet dereotu, incecik doğranmış
1,5 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
6 – 7 adet tam ceviz içi, kavrulmuş
Üzerine;
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 küçük kapya biber, incecik doğranmış
3 – 4 dal dereotu
2 – 3 adet tam cevizi içi, kavrulmuş
Yapılışı:
*2 – 3 litre suyu derin bir tencereye alın, açık ateşte su kaynamaya başlayınca tuz ve erişteyi ekleyin. Yeme kıvamına gelene kadar yaklaşık 10 dakika haşlayın ve süzgeçten geçirin. Soğuması için kenarda bekletin.
*Salatalık ve kornişonları rendenin iri tarafıyla rendeleyin, sarımsak, kapya biber, dereotu, mayonez ve iri parçalara bölünmüş ceviz içini ilave ederek karıştırın. Haşlanmış ve soğutulmuş erişteleri yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırın.
*Salatayı servis tabağına geçirip üzerine doğranmış kapya biber, dereotu ve ceviz içi ile süsleyip zeytinyağı akıtın. Tüketene kadar buzdolabında saklayın.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın