Tarif defterimden;
Evde hazırladığımız yoğurt ekşimişse veya kısa sürede tüketmeyeceksek lor peyniri yaparak değerlendirebiliriz.
Hazırlama süresi: 40 dakika
Malzemeler:
1,5 kg ev yoğurdu
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
*Yoğurdu tencereye alın, tencerenin kapağı açık olarak kaynayana kadar açık ateşte, sonrasında ayrışana kadar kısık ateşte 7-8 dakika kaynatın. Tuzu ekleyip karıştırın ve ocağı kapatın. Yarım saat kadar tencerede bekletin. Bu sürede pelteleşme olacaktır.
*Süzgeçi derin bir kabın üzerine alıp temiz ve ince tülbenti yerleştirin, pelteleşen yoğurdu tülbentin üzerine aktarın, iyice süzülene kadar serin bir yerde dinlendirin. Suyu tamamen süzüldüğünde lorunuz hazır demektir.
*Tülbentten süzülen yoğurdun suyunu çorbalarda ve hamur işlerinde kullanarak değerlendirebilirsiniz.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın