Tarif defterimden;
Yemek öncesi iştah açıcı veya çay sofralarında misafirlerim için yaptığım, şık sunumuyla herkesin çok beğendiği bu lezzeti deneyin derim. Yufka çanaklarını önceden hazırlayıp içlerini servisten hemen önce doldurabilirsiniz.
Servis: 12 adet
Hazırlama süresi: 25-30 dakika
Yufkaların pişme süresi: 15 dakika
Malzemeler:
2 adet hazır yufka
100 gr tereyağı, eritilmiş + 1 çorba kaşığı muffin kalıplarına sürmek için
Yarım paket taze beyaz peynir, 125 gr
1 paket somon füme, 200 gr
Yarım paket frenk soğanı, yıkanıp kurulanmış
1 adet lime (misket limonu) ince dilimlenmiş
1 çay kaşığı karabiber, taze çekilmiş
Yapılışı:
*Öncelikle 12 lik muffin kalıplarına 1 çorba kaşığı tereyağını pay edin ve her tarafına iyice sürün.
*Yufkalardan 14*14 cm lik kareler kesin. Bir kareyi tezgaha serin, üzerine fırça yardımıyla eritilmiş tereyağından sürün, ikinci yufkayı ilk yufkanın üzerine alın ve yine tereyağı sürerek muffin kalıbına yerleştirin. Diğer yufkalara da aynı işlemi yapın.
*175 derecede 5 dakika önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 15 dakika yufkalar kızarana kadar pişirin, yufkalar ince olduğundan yakmamaya dikkat edin! Soğumaları için kenara alın.
*İç harcı için derin bir çırpma kabına krema ve peyniri alın homojen bir kıvam alıp koyulaşana kadar mikserle çırpın.
*Soğuyan yufka çanaklarına kremalı karışımı pay edin, üzerlerine dilimleyip rulo yapılmış somon füme, lime, frenk soğanı ve karabiberi ilave edin. Bekletmeden servis yapın.
Afiyet olsun
*Frenk soğanı yerine taze soğanın ince yeşil bölümlerinden kullanabilirsiniz.
Bir yanıt yazın