Uzun yıllardan beri tarif defterimde yer alan lezzetlerden biri olan cevizli tarçınlı kurabiyeleri elimdeki yulaf ununu değerlendirmek hem de yulaf unuyla nasıl olur diye merak ederek hazırladım. İlk ısırıkta damakta bıraktığı tadı çok beğendik ve eski tariften yeni bir lezzet ortaya çıkmış oldu.
Kıyır kıyır lezzetiyle yerken ağızda dağılan kurabiyeleri çay veya kahve eşlikçisi olarak deneyin derim.
Servis: 30 adet
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 15-17 dakika
Malzemeler:
1 su bardağı ceviz içi
2 su bardağı yulaf unu
2 su bardağı beyaz un
1 tatlı kaşığı tarçın
250 gr tereyağı, oda ısısında
Yarım su bardağı pudra şekeri
Üzerine;
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
*Ceviz içini rondodan geçirin.
*Yulaf unu, beyaz un ve tarçını birlikte eleyerek kenarda bekletin.
*Tereyağı ve pudra şekerini karıştırma kabına alarak krema kıvamına gelene kadar el çırpıcısı ile karıştırın.
*Unları yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın (ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak). Cevizleri de ilave edip yoğurarak kabuklu ceviz boyutunda yuvarlaklar hazırlayın (hamurun yarısına kerebiç kalıbıyla şekil verdim, istediğiniz kalıplarla veya yuvarlayarak hazırlayabilirsiniz).
*Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. 5 dakika önceden 175 derece ısıya ayarlanmış fırında yaklaşık 15-17 dakika üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
*Pudra şekeri ve tarçını küçük bir tabakta harmanlayın, kurabiyeler sıcakken bu karışıma bulayarak soğuduktan sonra servis edin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın