Yulaf ezmesine meyve kuruları eklenince ortaya çıkan sağlıklı ve lezzetli atıştırmalık; Yumurtaların sarılarını creme patissiere yapınca kalan akları değerlendiğim, yapılışı çok pratik bu tarifi denemenizi öneririm.
Servis: 6 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
Malzemeler:
2 çorba kaşığı bal
9 çorba kaşığı yulaf ezmesi
3 çorba kaşığı karışık kuru meyve
3 çorba kaşığı fındık, iri dövülmüş
1 tatlı kaşığı tarçın
1 portakal veya limon kabuğu rendesi, arzu ederseniz
Evde varsa 1 çay kaşığı taze zencefil rendesi
Yapılışı:
*Yumurta akı ve balı tel çırpıcı ile karıştırın, diğer malzemelerin tamamını ilave edin, karıştırın.
*Tepsiye fırın kağıdı serin, hazırladığınız karışımı yaklaşık 15*20 cm ebatında yayın, üzerini ve yanlarını spatula ile düzeltin.
*180 derecede 5 dakika önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin, soğuduktan sonra dilimlere ayırın.
Afiyet olsun
Bir yanıt yazın