Sağlıklı Atıştırmalık;
Meyve kurusu ve pekmezle tatlandırdığım dışı çıtır, içi yumuşak yulaflı ve tam buğday unlu kurabiyeleri en az bir defa deneyin derim. Diyet yaparken ara öğün olarak 2 adetine izin veren Diyetisyenim sayesinde rahatlıkla tükettiğim ve tadını bilen arkadaşlarımın beğendiği bu lezzetli kurabiyelerin tarifine geçebiliriz.
Servis: 20-22 adet
Hazırlama süresi: 25-30 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
Malzemeler:
2 yumurta
Yarım çay bardağı pekmez veya bal
Yarım çay bardağı sıvı yağ (fındık yağı kullandım)
250 gr tam buğday unu
50 gr yulaf kepeği
1 paket vanilya
1,5 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 portakal veya limon kabuğu rendesi
1 su bardağı karışık meyve kurusu
Yarım çay bardağı yer fıstığı veya 2 tam ceviz içi
Yapılışı:
*Fırın tepsisine pişirme kağıdı serip bir kenarda bekletin.
*Yumurta, pekmez veya bal, ve sıvı yağı geniş bir yoğurma kabına alın ve karıştırın.
*Tambuğday unu, yulaf kepeği, vanilya, kabartma tozu, tarçın ve portakal kabuğu rendesini harmanlayp sıvı karışıma ekleyin, yoğurun.
*En son meyve kurularını ve yer fıstığını ekleyip karıştırın.
*Ele yapışan yumuşak bir hamur oluyor, kaşık yardımıyla tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. Ben dondurma kaşığı kullandım, yapışmaması için kaşığa biraz sıvı yağ sürün.
*175 derecede 5 dakika önceden ısıtılmış fırında 15 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.
Bir yanıt yazın