Yeni yıl yaklaşırken sevdiklerinizi özel hissettireceğiniz el emeği, sağlıklı ve katkı maddesi olmadan hazırlanan bu lezzetli kurabiyelerden hediye olarak yapabilirsiniz.
Bir önceki kurabiye evden kalan hamurlarla hazırladığım zencefilli kurabiyeleri görsel olarak fikir olur diye buradan da paylaşıyorum. Yoğun ve tok bir hamur olduğundan dağılma, parçalanma gibi sorunlar çıkarmıyor.
*Hamuru 2 mm kalınlığında açın, yıldız kalıplarla kesin, ortalarını küçük şişe kapağı ile kesip çıkartın, boşluklara şekerleme yerleştirin. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye alın.
*180 derecede 5 dakika önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika kurabiyeler pembeleşene kadar pişirin, soğuyana kadar tepside bırakın. Ortalama 9-10 tanesini üst üste yerleştirip ip veya kırmızı kurdele ile bağlayın.
Kar tanesi ve yuvarlak kurabiye hazırlığı:
*Yıldız kurabiye metodu ile pişirin.
*Şeker hamurunu 2 mm kalınlığında açın ve kalıpla kesin, kurabiyelerin
üzerine fırça yardımıyla temiz su sürün ve yapıştırın, kurumaları için 1 saat kadar kenarda bekletin.
*Aralarına arzunuza göre çikolatalı fındık kreması sürüp sandviç yapın.
Kolay gelsin:)
Bir yanıt yazın