Mevsiminde;
Balkabağı mevsimi bitmeden tavsiye edebileceğim, bol baharatlı lezzetli bir çorba oluyor. Üzerine kavrulmuş kabak çekirdeği ve frenk maydanoz süslemesiyle davet sofralarında sunabilirsiniz. Daha önce verdiğim tariften farklı olarak sarmısak, tarçın ve muskat ilavesiyle farklı aromalarda muhteşem bir lezzete dönüşüyor.
Servis: 6 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 20-25 dakika
Malzemeler:
1 kg balkabağı, ayıklanmış net ağırlık
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kurusoğan, yemeklik doğranmış
2-3 diş sarmısak, doğranmış
1 küçük parça taze zerdeçal rendesi, yarım çay kaşığı toz halinde satılanlardan da olabilir
Yarım çay kaşığı muskat rendesi
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
Yarım çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı et suyu
2 su bardağı su
Üzeri için:
1 çay bardağı kabak çekirdeği, ayıklanmış
Yarım demet frenk maydanozu, bulamazsanız normal maydanoz
Yapılışı:
*Derin bir çorba tenceresine zeytinyağı ve kuru soğanı alın, pembeleşene kadar kavurun, yıkanıp küp doğranmış kabakları ekleyin birkaç dakika ara sıra karıştırarak soteleyin.
*Sarmısak, zerdeçal, muskat, karabiber, pul biber, tarçın ve tuzu ilave edin, 1 dakika kadar daha soteleyin. Etsuyu ve suyu ekleyin, tencerenin kapağı kapalı olarak 20-25 dakika kadar orta ateşte pişirin.
*Ocaktan aldıktan sonra el blendırı yardımıyla püre haline getirin.
*Üzeri için kabak çekirdeklerini bir tavaya alın, 2-3 dakika kadar karıştırarak kavurun.
*Çorbayı servis tabağına aldıktan sonra üzerini kabak çekirdekleri ve maydanoz ile süsleyin.
Afiyet olsun
Not:
* Çorba koyu olursa arzu ettiğiniz kıvam için kaynar su ekleyebilirsiniz.
Bir yanıt yazın