Maydanozun çorbası mı olur diyenleri duyar gibiyim;) Çok da lezzetli oluyor:)
Bu haftaki diyet listemde olan çorbayı Sevgili diyetisyenim Tuğbanur tarifiyle verince merakla ilk denemeyi yapıp tadına baktığımdaki lezzetini anlatamam. Daha önce maydanoz kavurması deneyimim vardı ama çorbasını pişirmemiştim. Diyeti keyifle yapmak bu olsa gerek:)
Maydanozun ödem atıcı özelliğinin yanı sıra gayet doyurucu olan bu çorbayı diyette olmasanız bile deneyin derim.
*Tarife geçmeden önce çorbalarda, yemeklerde ve bazı kek ve kurabiyelerde kullandığım bir Hint baharatı olan ‘’Zerdeçal’’ın faydalarından bahsedeyim; C vitamini, demir ve lif deposu olan zerdeçal yüksek oranda ‘’Curcumin’’ kaynağıdır. Yapılan araştırmalar Curcumin (okunuşu kurkumin) maddesinin antioksidan, antiinflamatuar, antiviral, antikanserojen ve antifungal etkileri olduğu yönündedir.
Bloğumdaki arama bölümüne ‘’zerdeçal’’ yazarak ilgili tariflere ulaşabilirsiniz. Bu kadar faydası olan zerdeçalın tazesi veya toz halinde satılanlardan elimizin altında bulundurmak gerek diyerek Zerdeçallı Maydanoz Çorbası tarifimize geçelim.
Servis: 4 – 6 kişilik
Hazırlama, pişirme süresi: 20 dakika
2 demet maydanoz
12 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un (tam buğday unu kullandım)
2 parça taze zerdeçal veya 2 çay kaşığı toz halinde olandan
2 su bardağı light süt
6 su bardağı su
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
*Maydanozları yıkadıktan sonra sularını süzdürüp incecik doğrayın.
*Büyük bir çorba tenceresine zeytinyağını alın, ocağı orta ateşe ayarlayın. İnce doğranmış sarımsakları ilave edin ve 1-2 dakika soteleyin. Üzerine unu ekleyip 2-3 dakika kavurun.
*Maydanozları da ilave edip 4-5 dakika kavurduktan sonra taze zerdeçal veya toz zerdeçal, süt ve suyu tencereye alın ve kaynamaya başladıktan sonra , karabiber, pul biber ve tuzu da ekleyip 4-5 dakika sonra ocağı kapatın. Servis yaparken arzunuza göre toz kırmızı biberle süsleyin.
Afiyetle sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın