Tarif defterimden;
Zeytinli, bol susamlı ve cevizli rulo çörekler kıyır kıyır lezzetiyle kahvaltı sofraları veya çay saatlerine çok yakışıyor…
Servis: 8 – 10 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
Malzemeler:
İç harcı için;
150 gr zeytin ezmesi
50 gr ceviz içi
30 gr kavrulmuş susam
4 – 5 sap taze kekik
Hamuru için;
200 ml lik su bardağı ölçüsüyle;
75 gr tereyağı, eritilmiş
Yarım bardak sıvı yağ
1 bardak yoğurt
1 yumurta + 1 yumurta akı
3,5 – 4 bardak un
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
Üzerine;
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı susam
Yapılışı:
İç harcı için; Zeytin ezmesi, iri parçalara ayrılmış ceviz içi, kavrulmuş susam ve kekiği karıştırıp kenarda bekletin.
*Hamuru için; Eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, yoğurt ve yumurtaları yoğurma kabına alarak el çırpıcısı ile karıştırın.
*Unun 3,5 bardağı, kabartma tozu ve tuzu harmanlayıp eleyerek sıvı karışıma ekleyin, bir yandan yoğurmaya başlayın. Gerekirse yarım bardak unu da ekleyin (hamur yumuşak ama ele yapışmayan kıvamda olmalı!)
*Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Hamuru iki eşit parçaya ayırın, ilk hamuru 20*30 cm boyutunda olacak gibi merdaneyle açın. Zeytinli harcın yarısını hamurun üzerine kenarlardan üçer cm pay bırakıp yayın, geniş kenardan başlayarak gevşek rulo yapıp birleşme yeri altta kalacak gibi tepsiye yerleştirin, diğer hamura da aynı işlemi uygulayın.
*Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
*175 derecede 10 dakika önceden fanlı ayarda ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar 35-40 dakika pişirin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın