Tarif defterimden;
Tatlı & ekşi uyumunun bir arada olduğu tarçın & karanfil ve portakal aromalı leziz zeytinyağlı ayva yemeği…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
Malzemeler:
2 ayva, 750 gr
Yarım limon suyu
20 – 25 adet arpacık soğan
2 orta boy havuç
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı zerdeçal
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
5 karanfil
1 çubuk tarçın
1 portakal suyu, 100 ml
1 bardak sıcak su, 200 ml
6 – 7 dal dereotu, ince doğranmış
Yapılışı:
*Ayvaların kabuklarını soyup dilimlere ayırın, çekirdeklerinden 6 – 7 tanesini ayırın. Dilimlenmiş ayvaları bekletmeden yarım limon suyu eklenmiş suya aktarın (ayvaların kararmamaları için).
*Arpacık soğanları ayıklayın, havuçların kabuklarını kazıyarak iri dilimler halinde doğrayın.
*Zeytinyağının 2 yemek kaşığını tencereye alın, arpacık soğanları ve havuç dilimlerini ekleyip 5 – 6 dakika kavurun. Dilimlenmiş ayvalar, zerdeçal, karabiber, ve tuzu ekleyin. Ayva çekirdekleri ve karanfilleri küçük kilitli bir çay süzgeçine alın, çubuk tarçın ile birlikte ayvaların üzerine yerleştirin. En son portakal suyu ve suyu ilave edin, tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar 20 – 25 dakika pişirin ve ocağı kapatın. Çubuk tarçın, karanfil ve ayva çekirdeklerinin olduğu süzgeçi çıkartın. Kalan 3 yemek kaşığı zeytinyağını yemeğin üzerine gezdirin. Ilınınca servis tabağına geçirip dereotuyla süsleyin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın