Mevsiminde;
İlkbaharın gelişini müjdeleyen sebzelerden biri olan bakla, zerdeçal ilavesiyle lezzetli bir yemek oluyor, yoğurtsuz olmaz tabiki;)
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 15-20 dakika
Pişirme süresi: 20-25 dakika
Malzemeler:
1 kg bakla, yıkayıp, ayıklayın ve yarım limon suyu eklenmiş suda bekletin
1 limon suyu, yarısı baklayı beklettiğiniz suya, diğer yarısı pişirirken yemekte kullanmak için
1 portakal suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 büyük boy kurusoğan, yemeklik doğranmış
2-3 diş sarmısak, ezilmiş
3-4 sap taze soğan, baklaların boyunda doğranmış
Yarım demet dereotu
1 çay kaşığı taze zerdeçal, pirinç tanesi gibi doğranmış, yarım çay kaşığı toz zerdeçal da kullanabilirsiniz
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı un
1 çay bardağı su
*Geniş bir tencereye zeytinyağını ve kurusoğanları alın, orta ateşte soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Sarmısak ve taze soğanı ilave edin, sırayla bakla, dereotu, zerdeçal, tuz, pulbiber, un, yarım limon suyu, 1 portakal suyu ve 1 çay bardağı su ekleyin, karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın, orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişirin. Ilındıktan sonra yoğurt ile servis yapın.
Afiyet olsun
Bir yanıt yazın