Mevsiminde;
Mevsimin en lezzetlilerinden bezelye girdiği her yemeğe çok yakışır. Bezelyeye bu defa hakkını vererek tek başına zeytinyağlı yemeğini yapmaya ne dersiniz?
Bol taze soğanlı, limonlu ve dereotlu leziz yemeği bezelye mevsimindeyken deneyin derim…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama & pişirme süresi: 40 dakika
Malzemeler:
Yarım kilo bezelye (ayıklanmış ölçü) + yarım çay kaşığı karbonat + 2 lt su bezelyeleri haşlamak için
4 yemek kaşığı zeytinyağı
10 dal taze soğan, incecik doğranmış
1 orta boy havuç, minik küpler halinde doğranmış
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım limon suyu
Yarım su bardağı sıcak su
Yarım demet dereotu, incecik doğranmış
Yarım limon, minik üçgenler halinde doğranmış
Yapılışı:
*2 litre suyu tencereye alın, açık ateşte su kaynamaya başlayınca bezelyeleri ve karbonatı ekleyin. Bezelyeler yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika haşlayıp buzlu suya aktarın.
*Tencereye iki yemek kaşığı zeytinyağı ve havuçları alın, orta ateşte birkaç dakika soteleyip taze soğanları ilave ederek 2 – 3 dakika daha soteleyin. Bezelyelerin sularını süzdürüp tencereye ekleyin. Tuz, karabiber, limon suyu ve sıcak suyu da ilave ederek tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte 15 dakika pişirip ocağı kapatın. Kalan zeytinyağı ve dereotunu ekleyip karıştırın. Ilınınca servis tabağına geçirip limon dilimleriyle süsleyin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın