Mevsiminde;
Sofra Dergisi Mayıs 2014 tarihinde paylaştığım tariflerimden;
Baharı müjdeleyen ilk meyvelerden olan Çağla, zeytinyağı, rendelenmiş limon kabuğu ve taze otlarla buluşunca tadına doyulmaz bir lezzet ortaya çıkıyor. Çağlanın da yemeği mi olurmuş diyenleri duyar gibiyim;) hem de gayet leziz olur. Davet sofralarınızda fark yaratmak için deneyin derim. Çağlaları alırken körpe ve çekirdek bölümü sertleşmemiş olanlardan tercih edin.
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15-20 dakika
Malzemeler:
5 su bardağı su
1 adet limonun suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
5 sap taze soğan
5 sap taze sarmısak
1 su bardağına yakın sıcak su
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım demet dereotu
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
* Su, limon suyu ve kabuklarını orta boy bir tencereye alın.
*Çağlayı iyice yıkayıp ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın. Kararmamaları için hemen limonlu suya alın.
*5 dakika kadar haşlayıp soğuk suya alın, bu işlem çağlaların pişmesini sonlandırma ve yeşil rengini kaybetmemesi için yapıyoruz.
*Yayvan orta boy tencereye zeytinyağı, suyu süzülmüş çağla, çağla boyutunda kesilmiş taze soğan ve sarmısakları ekleyip orta ateşte 5 dakika kadar kavurun.
*Üzerini geçecek kadar bir su bardağına yakın sıcak suyu, limon kabuğu, toz şeker ve tuzu ekleyip karıştırın, tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte çağlalar yumuşayana kadar 10-15 dakika pişirin.
*Ocağı kapatın, kıyılmış dereotunu ilave edip, demlenmeye bırakın.
*Ilıkken üzerine az miktarda zeytinyağı gezdirip servis tabağına alın.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın