Mevsiminde;
Enginarı bütün olarak sadece zeytinyağı ve limon ile pişirmeye ne dersiniz?
Dış yaprakların dip bölümlerindeki etli kısmı tadarak başlıyoruz, yapraklar bitince hazine bulmuş gibi asıl çanağa kavuşuruz. İşte tam da böyle tanımlayabiliriz zeytinyağlı limonlu enginarı…
Lezzetinin yanı sıra sofralarınızda sunum şıklığı yaratacak yapılışı kolay zeytinyağlı enginarı mevsimi bitmeden deneyin derim…
Servis: 3 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: Düdüklü tencerede 10 dakika
Malzemeler:
3 adet kabuğu soyulmamış bütün enginar
1 limon
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 bardak su, 200 ml
1 çay kaşığı tuz
3 dal dereotu
Yapılışı:
*Enginarları yıkayıp tepelerinden birer cm kadar keserek tencereye alın, üzerlerine yarım limon suyu ve sıktığınız limonun kabuğu, üç yemek kaşığı zeytinyağı, su ve tuzu ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Basınç düğmesi çıkana kadar açık ateşte, sonrasında kısık ateşte 10 dakika pişirip ocağı kapatın. Basınç düğmesi tamamen inince enginarları porsiyonluk tabaklara geçirin. Dış yapraklarından başlayarak hafifçe ayırıp çiçek şekli verin. Üzerlerine kalan zeytinyağını gezdirin, limon dilimleri ve dereotu ile süsleyerek servis edin.
Kısa bir not:
*Normal tencerede pişirecekseniz su miktarını bir bardak daha artırın. Kaynamaya başlayınca orta ateşte yaklaşık 40 dakika pişirin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın