Tarif defterimden;
Karnıkara olarak adlandırılan protein deposu kuru börülce ile bol sarımsaklı, domatesli zeytinyağlı leziz yemeği yapılacaklar listenize alın derim…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 45 dakika
Malzemeler:
100 ml zeytinyağı
1 baş sarımsak, doğranmış
300 gr şeker domates
Yarım kg kuru börülce, haşlanmış ölçü
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su, 400 ml
1 limon suyu
8 – 9 dal maydanoz
Yapılışı:
*Zeytinyağının yarısını tencereye alın, sarımsakları ilave edip kokusu çıkana kadar soteleyin. Domatesleri ekleyip 3 – 4 dakika daha soteleyin. Haşlanmış kuru börülce, karabiber, tuz ve sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte börülce yumuşayana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Ocağı kapattıktan sonra kalan zeytinyağı ve limon suyunu ekleyin. Ilık veya soğuk olarak tüketeceğiniz zaman üzerine doğranmış maydanoz serpiştirin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın